299


299 



Közeledik ideiglenes területvesztésünk évfordulója. A magyarul beszélő felnőtt lakosság valamilyen formában már találkozott Trianonnal. Én is átmentem különböző fázisokon az esemény megítélésével kapcsolatban. Van  aki megragadt az első fázisnál, van aki, tovább lépet a derengés ösvényén. 
Első fázis: A tudattalan, megvezetett állapot 
Amit az iskolában tanítottak, tanítanak, azt mindenkinek be kell bifláznia. Az én időmben, és úgy gondolom, hogy a mai napig ez az állás tartja magát, talán kicsit eladhatóbb köntösbe csomagolva, így hangzott: Trianon megtörtént, mert a Kárpátmedence már akkor is vegyes társaság volt és ugye a demokráciában (sicc) mindenki azt tehet, amit akar, márpedig ezek az emberek el akartak szakadni az anyaországtól, (mint most az angolok Európától). 
Második Fázis: A haladó felháborodottság  
Sok nemzet tudatú honfitársam panaszosan és gyásszal fordul június 4 felé. Az igazságtalan döntés ellen. A háttéralkuk által létrehozott zsebállamok és pár évtizede létező országok felhízlalása is kérdéses lehet. Mutogatják bőszen a Teleki féle híres nemzetiségi térképet, hogy hát azért nekünk több járt volna.... 
Ez a vonulat volt jellemző a kisstílű Antant emlőkből táplálkozó Horthy korszakra. Legyünk őszinték ezzel csak magunknak adtuk nagy pofont. (Mint ahogyan a németeket helytartói saját magukkal pofoztatják fel őket a VW botrányban) 
Mi/ők, ezzel a térképpel is elismerték, hogy nem vagyunk méltók a teljes medence szellemi és gazdasági irányítására. A gyéren lakott és/vagy részben nem magyar többségű helyekről egy más szín jelöléssel lemondunk... 
Harmadik fázis: Az egyetemes látásmód  
A igazság azonban teljesen más. Trianon egy hosszú folyamat látványos pontja, mely legkevesebb 1849-es vesztésig nyúlik vissza és a mai napig tart, ha nem zárjuk le és nem nyitunk egy fényes szkíta fejezetet helyette, akár Orosz és Ukrán testvéreinkről sem megfeledkezve. Nem tartom véletlennek, hogy ezen testvérek közé ismét elvetik a háború magját. Mint ahogyan ezt megtették már a XX. században többször is.  
Mely országokat osztotta fel a világhatalom?  
Osztrák-Magyar Monarchia 1920 
Német birodalom 1945 
Korea 1950 
Kínát is megpróbálták (1912-1949), de nem jött össze...ezért csinálták Koreát 
Miért ezeket az országokat? 
Azért, mert szellemiségükkel, múltjukkal útban voltak annak, ami ma is tombol, útban voltak a földet leigázni és kizsákmányolni kívánó hatalomnak, egy rabszolgatartó rendszernek, ahol 2% luxusban él, 98%, pedig adósrabszolga. Útban volt az, ami tisztességből, becsületből még megmaradt.  
Nagy tévedés azt gondolni, hogy azok az emberek, akik a Kárpátmedencében éltek valaha is azokkal akartak egyesülni, akik "otthon" maradtak. Hiszen ők azért indultak el otthonról hozzánk, hogy emberhez méltóbb élet élhessenek és ezt itt megtalálták (migráció v1.0). Egészen addig, amig a kis bolha be nem lett ültetve a fülekbe...  Itt van pl. Líbia, ahol szintén beült a bolha a fülbe, értsd, média az agyba és 1/10-ed részére zuhant vissza a GDP, mert elkezdték egymást kaszabolni az emberekVannak akik háborúból élnek, de soha nem harcolnak.... 

emberek a szomszédink, persze a politika és a történelem áltudomány, valamint a fizetett nyelvészet, sok fejben össze tudja kuszálni a gyökereket. De jó példa Sopron, ahol a biztos nemzetiségi arányok ismeretében meg merték tartani a népszavazást, elbuktak. 92% német ajkú lakos, úgy döntött, inkább maradna Magyarországon. 
Mikor fogja már valaki elmondani, hogy a Kárpát medencében és egész Európában testvérnépek éltek/élnek, melyek egy helyről rajzottak. Hogy a Magyar és a Hun úgy testvér, hogy a Jász, Hun, Dák és Szláv ős maradványra rátelepült a magyar nyelvű vezető réteg. Hogy bizonyíthatóan már Jász és Hun lakosok vannak itt kr.e korok óta (Gyárfás István 1873).  Jász-Kunok története A honfoglalás, ahogy mai értelemben használjuk, egy nagy kamu és szintén önpofozás. A kis számú Magyar-Mágus vezetőréteg bizony Pártus volt vagy megvolt a Pártus kapcsolata.  
A Magyar nyelv, mint Isteni csoda és mint a vezető réteg és az őshonos lakosság nagy részének nyelve, könnyen elterjedt az itt fellelhető testvérnépek között is Ezért "magyarázunk" a mai napig. Azaz gondolatokat közölhető formába gyúrunk, úgy, hogy azt más is megértse. Mit ad Isten, ezt épp Magyar nyelven tettük, mert akkor ez volt az "Angol". Csak azért, mert nem mindenhova ért el ez a magyarázó hatás, még nem kell lemondanunk a testvéreinkről. Tótok, Ruszinok, Németek, Bosnyákok, Oláhok (egy részük genetikai Kun vagy Jász lsd. Jászvásárhely), Rácok, Jászok.... testvéreink. 

Van 12 elismert nemzetiség Magyarországon, de nincs köztük sem a Jász, sem a Kun. Miért is? Főleg azért, mert ha kiderülne, hogy a Jászok, /akikről a hivatalos tudomány is azt állítja, hogy iráni nép/, a legősibb nép a Kárpátmedencében. Sok fizetett embernek kukába kerülne a disszertációja, a bankszámlákon sem jelenne meg a havi fizetés, sőt a pályázati pénzek is elapadnának. 
Hiszen épp a Jászok miatt nem tudta Róma soha, de soha elfoglalni a Duna-Tisza közét. És minő véletlen...van Dunántúl és van Tiszántúl, de ez csak középről nézve érthető. Minő véletlen az is, hogy ez a közép épp egy "Mezopotámia" azaz folyamköz. Esetleg kiderülne, hogy a Kunok a Hunok utolsó csapata és akkor nem lehetne eladni a 895-ös honfoglalási maszlagot sem, mivel a IV-XIII. századig folyamatos lenne a beáramlás. 

Miért informatikusoknak kell megfogalmazni a legveretesebb gondolatokat a Szkíta régmúltból??? Azért, mert nem csak a politikusaink, hanem már a tudósaink is megélhetési idiótákká lettek...(
Tóth Gyula lejegyezte penge éles meglátásait 2013-ban a fantomidővel és Európa múltjával kapcsolatban, ez a BASIC. Hatalmasat szólhatott volna...de nem, csak 1 kiadást ért meg...Szkítiától Maghrebig cím alatt, jelenleg sem kapható. http://maghreb.blog.hu/

Fel kell ismerni, hogy egy csodás Isteni rendszert kaptunk a gondolkodásra, ez a Magyar nyelv, amely legkevesebb 30.000 éves, lsd. Varga Csaba (2012+) Ezt a nyelvet nem azért kaptuk, hogy bezárjuk magunkat holmi finn-ugor börtönbe, amivel szintén 150 éve pofoznak és 100 éve jószerivel már csak magunkat pofozzuk újra. 
Máté 5,29: Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested! Ez a szem lehet akár az MTA is, vagy a mi magunk kishitűsége, földhözragadtsága is. 

Azért történt és történik trianon, mert a mai napig pofozzuk magunkat!!! Bezárnak minket a kis nyelvi medencénkbe és mi pedig elhisszük, hogy egyedül vagyunk. A rokont, a szomszédokat, kik koncot kaptak a világhatalomtól, el kezdjük gyűlölni, ahelyett, hogy összefognánk velük. Látnánk, ki teremtette meg a lehetőséget az összeugrasztáshoz? Egy hálózat... de szomorú, részben mi magunk is, az önző, tudatlan, hitvány elkorcsosodott valóságunkkal és naivitásunkkal.  

Nőjünk fel, hagyjuk abba a siránkozást, vegyük észre, hogy igazságtalanság történt, de ezért ne testvéreinket hibáztassuk, hanem vonjuk le a szomorú tanulságot. Ha volt olyan erő, amelyet nem vettünk észre, nem készültünk fel rá, nem mondtuk ki a nevét, nem készítettük fel rá felebarátainkat sem, így jártunk! Gyengék voltunk és ezt elismertük, amikor aláírtuk a szerződést. Nem kellett volna!? De megtörtént. 

Semmi nem történik Isten tudta és akarata nélkül!  

Tudjuk azt is, hogy összenő, ami egybe tartozik. Vegyük észre, hogy a V4 akár jól is elsülhet, ne legyünk sértve, ha valóban megérdemeljük azt, hogy Isteni nyelvünkből áradó tudást és szeretetet mások javára is kamatoztatni tudjuk, újra önként és dalolva csatlakoznak hozzánk testvéreink. Akkor lesz Európa újra önmaga, nem pedig valakinek a bólogató kutyája, mint most.  

Mikor áll ki 300 ember újra, mint Gedeon vagy Leonidász idejében?? Ha lenne 300 Magyar szív, ki az, aki megállítja?? 
Még nem vagyunk szabadok, de élhetünk úgy, mint a szabadok! A Szabadság az Igazság szelleméből táplálkozik, az Igazság pedig a Jó tudásából, azaz közvetlenül Istentől. 

Azt a szellemi műhelyt keresem, amely már túl jutott a tankönyvi anyagon és a szomszéd gyűlöletén és felragyogott számára valami a nem csak evilági üzenetből.  
Remélem hamarosan kezet rázhatok 299 testvéremmel. 

2018 Pünkösd 
PI 

ui: köszönöm a szíves közlést
http://szekelyfold.ma/hirek/pal-imre-299

2020.06.06. sajnos a siránkozáson kívül nem sokra futotta a közszereplők erejéből. Tisztelet a kivételnek. A szertartást egyetlen szervezet sem vállalta magára, így a covid19-re hivatkozva, mindenki kényelmesen a karosszékekből nézte végig az on-line terjedő könnyező anyagokat. Hiányoltam a a következő 100 éves tervet a magyarságra nézve. Talán első pont, hogy legalább a mostani csonka országban legyen magyar irányítás, mert itthon is kisebbségben vagyunk...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fuss felirat a vádlin

Az egyetemes magyar nyelv

Pál-Pala-Palátó (Etruszk-Magyar nyelvrokonság)