Véletlenek a Rend ellen

Újra és újra felmerül a kérdés, saját életünkben is, barátokkal, ismerősökkel és gyermekekkel való beszélgetéseim során is: van-e és ha van mennyi a véletlen az életünkben?
A gyermekek életében rengeteg véletlen van: véletlenül elestem, véletlenül leejtettem...ezeket ismerjük mind mi szülők. Melyeket már mi is megmosolygunk: véletlenül megettem (más ételét), véletlenül elromlott, véletlenül bekapcsolódott a tablet...stb. stb. )))
Az ember idővel bölcsebbé lesz, mondják, így megérthet összefüggéseket a tudomány és a társadalom vagy akár a történelem területéről. Nem véletlenül mondja Jézus: az Igazság szabaddá tesz (szabadon)
A felismert ok-okozati kapcsolat csökkenti a véletlenek számát életünkben. A ma uralkodó tudományos és fősodratú irányzat szerint az élet és maga az ember is véletlenek sorozatából alakult ki. Érdekes, még akkor is, ha hozzá veszem egyik kedvenc idézetem: a véletlen Isten inkognitóban...;)

Meglepőnek és egyben szomorúnak tartom, hogy emberek milliói és itt elsősorban az ateistákra gondolok, ekkora szerepet osztanak életükben a véletlennek. Aki valóban hívő ember, nem hiszem, hogy komolyan gondolhatja élete véletlenek láncolata. A véletlen a materialista és proletárrá (bérrabszolga) züllesztett tömegek hite a semmiről, önmaguk szegénységéről. Az ember, aki rendszerben gondolkodik (rend a lelke mindennek) nem adhat teret a véletlennek, tudja, hogy az élet egy hihetetlenül összetett rendszer, mely Teremtő nélkül nem képzelhető el. Aki felismert 1-2 okozati összefüggést joggal tételezi fel, hogy talán van olyan szelete az életnek, amit nem ért meg most, de ez nem jelenti azt, hogy később ne ismerjem fel annak jelentőségét életében vagy közössége életében.
Életre szóló feladat: ok-okozati összefüggések felismerése időnkben és környezetünkben. A rendszer felismerése türelemre és alázatra nevel minket. 
Nem meglepő, hogy az evolúció párti fősodrás ezerszer harsogja túl a hangomat. Nem kell, hogy megérts bármit is az életből és türelmesnek sem kell lenned...menj és még ma vásárolj be jó alaposan, lehetőleg hitelre!
Egy szó mint száz, véletlenek nincsenek, az élet sem véletlenek halmaza, hanem egy remek lehetőség, hogy végre Emberré válhassunk és megtaláljuk a teremtés célját.

Budakeszi, 2016.12.20
2020.01.13
ui.: C.S. Lewis után szabadon "az örökkévalóság a jelenben metszi át életedet"

ui2: a kép már itt volt már 2019-ben és most megérkezett hozzá a szöveg is xD!!!
Kérdés: Na vannak-e véletlenek???

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fuss felirat a vádlin

Az egyetemes magyar nyelv

Pál-Pala-Palátó (Etruszk-Magyar nyelvrokonság)