Be vagy csatornázva


Miért szeretjük a kutyákat és esszük meg a disznókat? címmel került a kezembe a napokban egy könyv, amely kiváltotta belőlem e rég szunnyadó téma előadását.
https://www.magyarmenedek.com/products/14035/Miert_szeretjuk_a_kutyakat__esszuk_meg_a_disznokat__es_viseljuk_a_teheneket__-_Melanie_Joy_Ph__D_.htm

Amiért oly lassan bújt elő, az az, hogy rendkívűl szerteágazó téma és jómagam is érintve vagyok. Csak úgy, mint Ön, kedves olvasó!

Életünket "begyakorolva" fel sem tűnik, hogy kb. napjaink 99%-a csak ismétlés.
Csak kezdjük az inspiráló könyv témájával:
1) viszonyunk az Állatokhoz:
kutyust, cicát szeretjük és eszünk ágában sincs, hogy őket a tányérban lássuk. 1 kínai megkérdezné és miért? Észak-Kínában nagy kultusza van a kutya fogyasztásnak...
A másik oldalról is felteszem a kérdést, miért fogadjuk el, hogy az ipari állattenyésztés a 2. világháború után olyan lefelé zuhanó színvonalon bánik azokkal az állatokkal, akiket, mi ehetőnek jelöltünk meg. Ha volt már valaki bármilyen telepen, én speciel kacsa telepen, az undorral fordul el az áruházak pultjaira kipakolt termékektől. Sajnos, nincs kivétel. Talán a piacokon még találhatunk ehető portékát, de a multik lekaszálják a piac 95%-át és a politika most csak a "CO2 kibocsátással", meg a környezet "védelemmel" van elfoglalva, mert ugye abban van a zsoz$ó. Be vagyunk csatornázva és gondolkodás nélkül leveszünk a polcról valamit, mert ugye enni azt kell...
Az állatok nem képezik ezek szerint a környezet részét??? De, csak hát olyan stupid vezetőket választunk már évszázad óta, mióta néppé vált a Nemzet, hogy megetetnek minket a saját sz@runkkal. Nem kell szégyenkeznünk, a maszlag evéssel Észak-Amerikában és Nyugat - Európában már sokkal "előrehaladottabb" állapotban vannak...

2) viszonyuk a Földhöz:
az előbbi felvezető után már veszem a bátorságot, hogy újra tükröt tartsak a XXI. századnak, magunknak...
Hogyan is viszonyolunk a világhoz, tele szemeteljük azt, a növényeket és a termőtalajt pedig ugyan olyan módon, mint az állatokat kényünk kedvünk szerint kizsákmányoljuk. Miért is, mert azt hisszük hogy az ember leválasztható az anyatermészetről. ÓÓÓ, míly hibás szemlélet!
Megengedjük, hogy ipari méretekben állítsanak elő vegyszereket és műanyagokat, amelyek a természettel semmilyen összhangban nincsenek??! Nincs kötelezettsége egyik gyártónak sem, akik millió tonna számra állítják elő a mesterséges anyagokat, amivel a természet nem tud mit kezdeni?!
Miért is, hát legfőbbképpen az 1 pontban aláhúzott rész miatt, meg hát azért is, mert már gyerekkorunkban is az volt a menő, ha valami jó sok plasztikba volt csomagolva...

Nem utolsó sorban a szemétszállítást is velünk fizettetik ki, azok, akik kőolajból lesznek minden percben gazdagabbak. Lényeg, a gyártó korlátozás és kármentési felelősség nélkül termelhet. Készítettem ehhez egy nagyon egyszerű ábrácskát, hátha néhány olvasó vizuális típus:

Műanyag "ciklus" a XXI. században

olajipar($)-->műanyagipar-->csomagoló ipar-->fogyasztó-->hulladéktelep vagy hulladék égetés

Talán látszik, hogy az egészet a fogyasztó fizeti meg és hogy nincs igazi körforgás. A ciklus szót, ezért is tettem zárójelbe. Sem az égetés, sem a földbe, óceánokba való ilyen-olyan temetés nem megoldható és SOHA nem is volt az!!!

Nyertesek: olaj($)ipar, műanyagipar, csomagoló ipar, politika(pl. libsi álzöldek)
Vesztesek: fogyasztók (Emberiség) és a Föld

3) viszonyunk Egymáshoz:
Azt gondolhatnánk, hogy jó, megesszük azokat az állatokat, akiket embertelen körülmények között tartunk és "máshogyan" szeretünk és kizsákmányoljuk és beszennyezzük a földet, ahol élünk, de legalább egymással Emberek vagyunk....!
Azt kell hogy mondjam, az induvidualizmus felszámolta az emberek közötti kapcsolatokat is. Nemcsak az állatokat és növényeket nem ismerjük, hanem még magunkat sem.
Viccesen, annyi közös dolgom van a szomszédommal, mint kb. azzal a darálthússal, amit leemelek a púltról...
Így, nem csak a szomszédjainkat nem ismerjük, hanem a szomszéd népeket sem. Ha épp érkezik egy fegyverszállítmány, hajlamosak leszünk azt más nyelvű, más vallású, más színű emberekre fogni.

Sőt találékonyak vagyunk, nem kell messzire menni, azt akár honfitársakra, másként gondolkodókra is ráfogjuk, lsd. pl. 1956 okt. 23 vagy napjainkban az Arab "tavasz" (sic), ami inkább tél.

Erőszak "ciklus" 2000-es években
fegyvergyártá$ --> fegyverkereskedelem --> terrorizmus/háború --> menekült biznisz --> választások

Vágod!!! Mindez miért is? Újra az aláhúzott részt ajánlanám az olvasó figyelmébe...

4) viszonyunk az Univerzumhoz:
Igen, ha tovább lépünk egy szintet a sárgolyóról, akkor ez következik. Itt véget is ér az utazás. A ma élő európai embernek nincs elképzelése és így válasza sem a: honnan jöttünk és hová tartunk, mi az élet célja? kérdésekre. Ha mégis van, akkor az elég csatorna ízű, idézem: a majmoktól származunk, nincs Isten , bolygónkat a pusztulásba hajszoljuk, de lesz 1-2 túlélő, na abba a csoportba kellene bejutni lsd. összes sci-fi...
A gyerekek nyelvén csak ennyi:"ígyál még egy kakaót és fogd rá a nyuszira" copirájt Nyest-lé

Felsorolok pár dolgot a teljesség igénye nélkül, ahol találtam arra utaló jelet, hogy a közélet tematizált és vannak/lehetnek csatornák, amiben benne úszkálunk. A lista korántsem teljes, tervezem annak bővítését:

Lista hamarosan, nézz vissza később...**

Hogy miért folytatom az Inception c. filmre való hivatkozással a történetet? Talán, azért, hogy jelezzem, a tömegmanipulátorok jól ismerik a társadalom lelkivilágát. Azaz minél mélyebb szintre tudnak az agyunkba behatolni, annál kevésbé fog feltűnni a csatorna fala. Mivel a tömegmanipulátorok korán kelnek, ők már 6 éves korod óta tárt karokkal várnak a klubban O.

Végezetül egy kis bíztatás a Lazacfogás Jemenben c. filmből, vizuális formában ;)))




PI
2019.12.18



2020-01-19 ui.: meghagytam a kommentelőknek a lehetőséget, hogy észrevegyék a 2 ciklus összeér, a pénz, tehát a bankok kapcsolják őket össze

**2020-04-06: lusta voltam mindent kiírni, így ajánlom all-in-one előadásként , David Icke - Agenda 21 előadását...előtte vegyél be 2 xanaxot






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fuss felirat a vádlin

Az egyetemes magyar nyelv

Pál-Pala-Palátó (Etruszk-Magyar nyelvrokonság)